Instagram - Gegi Destek Instagram - Gegi Destek Instagram - Gegi Destek 0850 226 43 44

Gegi Bilişim

Epson PaperLab – Geri Dönüşümde Yeni İcat!

Okullar, şirketler, küçük ofisler ve birçok kurumda harcanan kağıtlar hem doğa hem de ekonomik olarak büyük bir kayıp. Kağıtların tüketimiyle ilgili çeşitli önlemler olsa da yeni yöntemlerle bu konuya katlı sağlamak oldukça önemli.

Geri dönüşüm fikrinden yola çıkan Japonya merkezli Epson (Electronic Printer SON), PaperLab’ı geliştirdi. PaperLab sayesinde atık kağıtların geri dönüşümü çevreye duyarlı bir şekilde mümkün oldu. Dünyanın ilk kompakt ofis kâğıt geri dönüşüm sistemi PaperLab, geri dönüşüm esnasında su kullanmayarak Gegi olarak çok önemsediğimiz dünyamızın ana kaynağı olan su tüketimine engel oluyor.

Kâğıt dönüşüm laboratuvarı PaperLab, kullandığı teknolojiyle öncelikle atık kağıtları uzun, ince ve pamuksu liflere ayırıp, kâğıdın üzerindeki tüm bilgileri tamamıyla ve güvenli bir şekilde yok eder. Sonrasında kâğıdın özelliklerini değiştirmek için bağlama aşamasına geçer ve kâğıdın dayanıklılığı ile birlikte beyazlığını arttırır. Son olarak ise biçimlendirme aşamasında basınç oluşturularak kâğıdın son hali verir.

 

Epson PaperLab


Epson PaperLab

Epson PaperLab

PaperLab, kağıtların A4, A3 ya da kartvizit boyutunda geri dönüşüme olanak sağlıyor. Geri dönüşüm esnasında istersek renkli, kokulu kağıtlar ya da istediğimiz gramajda kağıtları tekrar kullanımımız için üretiyor. Dünyanın ilk kompakt ofis kâğıt geri dönüşüm sistemi PaperLab, kâğıt geri dönüşüm sistemi 3 dakika içerisinde yeni bir kâğıdı kullanımınıza sunuyor. Dakikada 14 adet A4 kâğıt üretebilen PaperLab A-8000 modeli 8 saatlik 1 iş gününde 6.720 adet yeni kâğıt ile çok büyük ofislerin dahi kâğıt ihtiyacını yeniden karşılayabiliyor. Kurumların maliyetlerini düşürmesine yardımcı olacak Epson PaperLab Dünya da ilk kuru işleme ile atık kağıtların geri dönüşümüne olanak sağlamasıyla ön plana çıkıyor. Mevcutta kağıtların geri dönüşümü için toplama yapan kuruluşlar, atık kâğıdın toplanıp geri dönüşüm merkezine ulaştırıldığı süreçte saldıkları egzoz gazları ile çevreye zarar verebiliyor. Bir diğer konu ise kağıtların imha edilmesi. Geri dönüşüm merkezlerinde 1 adet A4 kâğıdı için yaklaşık 1 bardak temiz su harcanıyor. Doğa dostu PaperLab, geri dönüşüm esnasında su kullanmayarak tasarladığı kuru bir proses ile bu özelliğiyle de çevreye fayda sağlıyor. Not olarak belirtmek lazım, cihazın içinde belirli bir nem miktarı ayarlanması gerektiğinden çok cüzi miktarda su kullanıyor.


İlk olarak 2015 yılı Aralık ayında Tokyo’daki Eco-Products fuarında görücüye çıkan PaperLab verimliliği doğrultusunda az sayılabilecek bir alan kaplıyor. Süreç içerisinde boyutlarının revize edilerek daha az yer kaplayan bir cihaz olarak karşımıza çıkacaktır.
Bilgilerin güvenliği içinde mevcutta kullanılan evrak imha makineleri ( Shredder ) evrakların üzerindeki yazılı bilgilerle parçalara ayırırken, PaperLab kağıdı liflere ayırdığından hiçbir şekilde fark edilebilecek bilgileri dışarı çıkarmaz. Kuru işleme ile ofis kağıtlarına geri dönüşüm imkânı sağlayan PaperLab piyasaya çıkmasını ve en kısa sürede ülkemize gelmesini bekliyoruz. Türkiye fiyatını ve elektrik sarfiyatını merakla bekliyoruz. PaperLab 2017 yılında 4.4495 başvurunun yapıldığı Japonya Tasarım Teşvik Enstitüsü tarafından “İyi Tasarımda Altın Ödül” kazandı.